Укладання вінілової плитки: основні етапи, правила та поради

Вінілова плитка являється найбільш популярним матеріалом для оздоблення підлоги. Він водостійкий, довговічний та легкий в питаннях догляду. Можете замовити плитку на FLOORBEST саме зараз, щоб якісно впоратися з роботами. Роздивимося головні особливості її укладання більш детально.

Підготовка

Перед покупкою варто визначитися з типом вінілової плитки. Є клейові та замкові варіанти. Клейова плитка стане оптимальним варіантом для вологих приміщень, а замкова відрізняється простотою укладання.

Поверхня підлоги повинна бути рівною, чистою та сухою. Варто вирівняти її за допомогою спеціальної суміші, якщо є дефекти. Позбавтеся від старого покриття, якщо в цьому є необхідність. Переконайтеся, що температура в приміщенні варіюється від 18 до 30 градусів перед укладанням матеріалу. Завдяки цьому плитка добре прилипне до поверхні.

Укладання

Знайдіть центр кімнати та проведіть лінії, щоб елементи розташовувалися симетрично. В особливості це важливо, якщо приміщення достатньо просторе. Розпочинати укладання плитки потрібно з центру або ж з одного кута кімнати. Якщо мова йде про клей плитку, зніміть захисну плівку та добре притисніть елемент до підлоги. У випадку із замковими варіантами з’єднайте плитки між собою.

Щоб обрізати плитку по краях кімнати, користуйтеся ножом або ж спеціальними ножицями. Варто залишати зазор приблизно у п’ять міліметрів між стінами та плиткою, щоб компенсувати температурні розширення. Якщо плитка клейка, переконайтеся, що елементи добре прилягають до підлоги. Для замкових систем користуйтеся молотком із гуми, щоб плитки щільно з’єднувалися.

Завершення

Коли укладання вінілової плитки завершиться, приберіть залишки клею або бруду з поверхні плитки. Нехай відстоїться протягом доби перед використанням поверхні. Встановіть плінтуси, щоб закрити шви між плиткою та стінами. Це надає приміщенню завершений вигляд. Для підтримання плитки в гарному стані займайтеся її регулярним очищенням від бруду та пилу, користуючись м’якими миючими засобами. Завдяки цьому вам вдасться заощадити чимало власних зусиль.

Якщо ви сумніваєтеся в своїх силах, варто довірити виконання робіт досвідченим професіоналам. Вони не підведуть ваші очікування та зроблять все на вищий бал. Готові поверхні будуть слугувати максимально довго, витримають різноманітні негативні фактори оточуючого середовища!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button